Glutenfri och lycklig

Så långt tillbaka som jag kan minnas var jag alltid sjuk som liten. Jag drabbades av oräkneliga öroninflammationer som varvades av halsfluss. Det har resulterat i permanent nedsatt hörsel och bortopererade tonsiller efter det att mina njurar började svikta vid 15 års ålder efter alldeles för många penicillinkuren. Dessutom var jag rätt liten och klen och min kropp hade allt för ofta eksem.

Enligt mamma sov jag aldrig och min mamma drabbades dessutom av en depression precis efter födelsen vilket gjorde att hon inte kunde amma mer än drygt en månad. Som vuxen har eksemen försvunnit tidsmässigt och varit riktigt bra under vissa perioder. Hade en släng av astma som försvann i samband med barn nr 2 födelse. När jag var gravid med barn nr 3 blev jag beordrad att börja ta levaxin då min sköldkörtel underproducerade. Jag har varit deprimerad i omgångar och alltid haft lågt järnvärde. I höstas var jag sjuk ovanligt mycket , jag var sjuk i stort sett hela hösten och allt kom i samband med att jag bytte jobb. I samma veva fick jag några riktigt elaka eksem. Eksem som prydde halva ansiktet. Jag började tror att jag var allergiskt mot något på jobbet.

Så hemma sanerades hela huset, bytte ut allt min smink, tvättmedel sköljmedel you namne it! Men utslagen kom och gick lite som de behaga. Jag fick tom för mig att jag var allergisk mot min dunjacka och sjal. Tills jag en dag efter ett antal timmars googlande hittade en bild på en tjej med identiska utslag. Gluten allergi Det var bara att sätta igång och utesluta gluten samtidigt tog jag massor av tillskott av selen, zink, magnesium och C-vitamin Drygt en vecka senare så var mina utslag borta och varje gång jag fuskar så kommer utslagen tillbaka. Efter en dryg månad med de olika tillskotten bestämde jag mig för att besöka min husläkare för att ta massa prover.

Döm till min förvåning när mina sköldkörtel värden var helt normala. I 8 år har jag ätit Levaxin som jag idag inte behöver längre. Jag mår bättre än vad jag har gjort på många år. Min konstanta trötthet är borta jag har mer energi. Jag känner mig glad slipper deppsvakorna som har varit återkommande inslag i min vardag sedan många år. PMS är borta, min mens är som en klocka super regelbunden. Jag känner mig som en ny människa. Hud hår och naglar är bättre det enda som jag har kvar att jobba på är mitt järnvärde som fortfarande är för lågt.

Jag har fått tillbaka rätt balans i kroppen! Helt underbart! Tänk att jag läkte mig själv. Utan hjälp av läkare. Synd att läkarna inte titta lite mer på alternativ att läka istället för att skriva ut mer och mer mediciner? Jag fattar inte att livet kan vara så här underbart och att man faktiskt kan må så här bra!
k

20140401-221642.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s