Hälsotrender och 40 årskriser

För att vara ett land där vi skryter om att vi är individualistiska är vi extremt lika. Många följer slaviskt de trender som är i blickfånget. Må det vara skäggväxt på männen eller den totala hälsotrendshysterin. Då alla ska detoxa och köra Ironman (trots att de aldrig tränat tidigare). Vi köper likadana väskor, skor och kläder och tror vi är unika! 

Det här tillsammans med en rätt så hårt drabbad 40 årskris, då man vaknar upp från någon sorts dvala och inser att man inte längre tillhör den yngre skaran, utan att man iskallt räknas som medelålders. 

Då ska man förverkliga sig själv, byta jobb, byta partner och helst av allt byta livsstil. Nu är barnafödande förhoppningsvis bakom oss och vi får lite tid över till oss själva kanske är det som är felet. Förhoppningsvis har vi ett antal år efter det att vi passerat 40 som vi kan njuta av. Så alla ni som upplever kriser av olika slag, speciellt ålderskriser. Hur vill ni och hoppad ni livet ska bli? Jag har en heldel tjejkompisar som vaknar upp och upplever att de inte levt livet fullt ut de senaste åren och att de nu vill skilja sig. 

De får en längtan av att leva livet på nytt. Inser att de inte har levt utan endast funnits till. Under några månader inträder sedan en sorts förändringsfas de går ner i vikt, börjar träna eller var det nu är. Sedan går det oftast rasande fort och inom loppet av några månader ligger huset ute till försäljning och maken är på väg ut ur bilden. 

Vad händer sedan? Någon som vet? Kommer lyckan? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s