Livet genom sociala medier 

överallt hör man om hur unga går in i väggen och vi har nog alla varit och nosat på den där väggen ett antal gånger. Vi ställer så höga krav på varandra och framförallt oss själva hela tiden. Det är knappt ok att vara medelmåttig man måste vara lite mer. Man ska hela tiden sträva efter något bättre i alla områden. Idag räcker en gymnasieutbildning ingenstans om man är sugen på karriär. Trots att det är ytterst få saker du läser på högskolan som du faktist återanvänder i ditt yrke. 

Jag är förvisso för att man ska sträva efter att utvecklas. Mycket för att hänga med sina mer och mer avancerad barn. Men alla de där måstena skapar också en enorm sårbarhet om det blir problem i någon av områdena.

 Jag håller också med debatten om att sociala medier många gånger gör oss deprimerade. För den som hela tiden håller upp en bra fasad utåt med det perfekta livet berövar sig själv friheten av att vara normal. För det klart att vi alla har perioder av ovisshet och svåra dagar. Att hela tiden bli uppdaterad med hur bra alla andra har det via sociala medier sätter en enorm press på vissa. Vissa har valt att göra tvärtom och deras uppdatering på social medier är oftast hur jobbiga situationer de har går igenom, det i sig är också en desperat sätt att få uppmärksamhet. Varför har vi så stor törst efter uppmärksamhet och bekräftelse? 

Jag skriver ju själv en blogg och mycket av det är för att ha en röst utåt men också för att väcka lite av en debatt om saker som är på tapeten just nu. Finns inget svar på något, det kommer bli intressant att se hur våra barn kommer hantera det hela med social medier. För dem är det vardagsmat. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s