Antioxidanter farligt? Cancerns assistent!

Otroligt, man blir helt knäpp av alla råd hit och dit, antioxidanter som ska vara “the thing” om man ska leva länge, skyddas från alla hemska fri radikaler som attackerar oss från alla håll. 

Alla dessa preparat man stoppar i sig för att hålla kroppen frisk och sund. Tydligen enligt en ny studie så hjälper dessa antioxidanter cancercellerna att frodas i dubbel takt. Är inte det något som man ska informera omvärlden om? Innan man införskaffar en mängd olika multivitamin preparat som ska hjälpa till med både det ena och andra. Känns som man blir grundlurad här. Jag är den första att signa under att det finns en mindre hälsokost affär full av antioxidanter i mitt badrumsskåp. 

Ena dagen hör man att raw Food är det bästa för våra kroppar för att sedan få reda på att våra kroppar inte kan tillgodose sig alla näringsämnensom finns i raw Food. Vi klarar inte att processa den rå utan behöver hjälp av lite uppvärmning. 

Tjocktarmscancer har de också kommit på att det beror på vår kost,(det hör man inget om) för mycket kött och för lite fibrer, gör vår tjocktarm sjuk. 

Jag tror på balans även här. Men nog trodde jag att antioxidanter i tablettform endast är nyttigt. Nackdelen med att vi blir äldre är ju att vi hinner få alla de där följdsjukdomarna vi aldrig hann få tidigare.

Tycker det är på tiden att man pratar högt om allt sånt där. Så vi kan ha en chans att  hålla oss friska länge.  Tvungen att köpa en juice på Joe & the Juice. Sjukt dyrt men uppfriskande 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s