Kvinnor, starka härliga!

Var på yngsta dotters utvecklingssamtal i veckan, hon är 7 år. Inför samtalet fick hon fylla i en utvärderingslapp, hur hon tyckte det fungerade på skolan och fritids. På de flesta frågorna återfanns en  glad liten smileys. Det fanns egentligen bara en fråga som var mindre glad och den handlade om respekt. Hon uttryckte väldigt tydligt att  killarna enbart lyssnade på andra killar medan tjejerna lyssnar på både tjejer och killar! Va! Luften försvann. Börjar det redan så tidigt? Fröken lovade att jobba med detta. 

Jag hoppas och tror vi är på rätt väg. Varje dag ser jag starka kvinnor runt omkring mig, kvinnor i alla åldrar. Alla dess unika fantastiska kvinnor som vågar vara sig själva. Vare sig det gäller Kakan Hermansson, Isabella Lövengrip, Ann Söderlund eller fantastiska Sanna Lundell som är sådan inspirationskällor för oss andra där ute.

 Det värmer att få skratta ikapp till poddar som lilleördag! Eller läsa Ebba Witt-Brattström träffsäkra texter. För vi börjar ta plats men vi är fortfarande inte självklara. Vi är inte ute efter att förminska mannen på något sätt vi vill bara få precis lika mycket respekt. Känna samma värde, oavsett. Det är vår tur at äga scenen, låt oss få göra det. Framförallt behöver vi kvinnor lära oss att stötta varandra i denna svåra resa, och inte se varandra som rivaler 💕💕

  

Advertisements

One thought on “Kvinnor, starka härliga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s