En relation, 2 individer

Är det inte helt fantastiskt att man träffas och blir förälskad, är det inte otroligt att det finns någon för alla. Vi är ca 50% kvinnor och 50% män. Har funderat lite på relationer i stort, att det är svårt tror jag vi alla kan skriva under på. Att det förekommer kompromisser det är väl egentligen inte så konstigt. Men när börjar vi försöka förändra varandra.I vissa relationer blommar den ena partnern och utvecklas i den riktning i samma relation kan vi hitta motsatsen, där den andra partner vissnar.

Jag menar de lever ju i samma relation. ska inte det betyda att de ska blomma lika mycket? eller är det alltid så att för en ska kunna leva fullt ut så måste det vara på bekostnad av den andre partnern? Kan man leva i en relation där båda blommar? Kan vara så att man går i cykler, när den ena är stark blir det på bekostnad av den andre. Tillslut kan det säkert bli så att den ena får ett övertag och tar över och det blir mer och mer den som blir den svaga.

När jag ser runt omkring mig på mina vänner och familj så blir det verkligen tydligt vem som är den som blommar och vem det är som torkat ut, oftast av bekostnad av den som blommar.

Vem har egentligen rätt att ändra någon annan? vem har någonsin sagt att det är OK? och vem bestämmer att det ena är rätt och det andra är fel? Vi är väl alla här på samma grunder? eller ? Har vi inte alla samma värde? Ska vi inte bejaka våra olikheter och lära av varandra istället för att övertyga att vi har rätt?

Låt oss uppskatta varandra som vi är, vi är alla här för att vi ska bidra med något unikt, inte vara likadan som någon annan. Kan man inte det så är det bättre att gå därifrån.

Kärlek

IMG_7071

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “En relation, 2 individer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s