Jämlikhet-död åt gentlemannen

Det låter rätt krasst men det verkar verkligen vara sant. I Sverige är vi rätt dåliga på att vara trevliga, säga tack och visa uppskattning. Det ligger djupt inne i vårt kalla mentalitet. Jag försöker lära mina barn respekt, det innebär att säga tack, hålla upp dörrar, hjälpa till både hemma och borta.Jag vill att mina barn ska vara trevliga och artiga när de är hemma hos andra barn. De ska helt enkelt vara duktiga på den sociala biten. Inte alltid enkelt, det är ett pågående arbete. Ändå är jag så chockad över hur usla vi Svenskar är på artighet och hjälpa till och säga tack.

Vad har hänt med svenskarna? vad har hänt med den svenska gentlemannen? Så slår det mig att det kanske handlar om jämlikheten. Ju mer jämlika vi blir desto mindre rum finns det för en gentleman. Vi kvinnor ska vara starka, klara oss själva, vill bli sedda som jämlike., men jag misstänker att det som gör männen förvirrade och totalt ogentlemana männen .

De vet helt enkelt inte hur det ska bete sig? kan det vara så? Är de rädda för att få sura kommentarer om de öppnar dörrar, eller allmänt beter sig mer som gentlemen. Tror jämlikheten biter sig själv i rumpan. För visst vill man ha kakan och äta den ? Självklart ska det vara jämlikt men inte så pass att det blir på bekostnad av att förlora de manliga männens i vårt samhälle .

Så fram för hemmapappor som lagar mat och tar hand om barn, som ändå kan behålla sin manlighet och bär kassar och erbjuder hjälp. Det är inte den delan vi vill bli av med när vi kämpar mot en jämlikare värld. Vi lever i ett kallt land som är mörkt stora delar av året, ska vi då inte sträva efter att bli mer vänliga mot varandra? Samma sak gäller givetvis för kvinnor också, vi kan också slappna av lite.

Overandout

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s